Del
NorskEnglish
Tilbake til oversikten
Show info

Bengston, Jim

Jim Bengston er en amerikansk fotograf og bildekunstner, bosatt i Norge. Han vokste opp i Chicago-området, studerte litteratur ved Lake Forest College (1964) før han var innom Princeton University. Han var stasjonert i Bayern i 1967–68 da han tjenestegjorde som fotoassistent i den amerikanske hæren, og arbeidet som billedredaktør i Associated Press i New York. I 1970 flyttet han med familien til Norge, og arbeidet som tekstforfatter, oversetter og fotograf i Young & Rubicam før han begynte som frilansfotograf i 1975.

Bengtson har hatt en rekke separatutstillinger i flere land, og deltatt i flere kollektivutstillinger, inkluder Høstutstillingen og Fotografisk vårutstilling. Bengstons bilder er innkjøpt av flere samlinger; Museum of Modern Art, New York, National Museum of American Art (Smithsonian), Washington, DC, Henie Onstad Kunstsenter, Museet for samtidskunst, Lillehammer Kunstmuseum og Norsk kulturråd.

Bengston har vunnet førstepremie i Nikons Internasjonale fotokonkurranse, og vunnet reklamebransjens pris Gullblyanten i Norge for oppdraget under de olympiske vinterleker i 1994, der han fotograferte OL-plakatene. Bengston er tilknyttet bildebyrået Samfoto

Birth year
1942